De man achter MPT: Mark JorisMark Joris, oprichter van MPT en Euroclinix, staat ondertussen 34 jaar aan het roer van beide bedrijven. Mark specialiseert zich al meer dan 30 jaar in de verkoop van medische laserapparatuur. Daarnaast leidt hij als applicatiespecialist geïnteresseerden op in de laatste nieuwe ontwikkelingen op het gebied van medische licht- en lasertechnologie, radiofrequentie en thermo-mechanische ablatie. 

In dit artikel leren we de man achter het bedrijf kennen. 

Dag Mark. U bent eigenaar en bezieler van MPT, waarmee u internationaal pionier werd in het gebruik van lasergebruik. Waarom bent u indertijd gestart met MPT? 

“Ik ben 34 jaar geleden gestart met MPT. Een vriend van mij had net een bedrijf in lasers voor kinesitherapie opgestart. Ik heb een tijdje bij deze firma gewerkt, maar na enkele jaren gingen ze failliet. Als gevolg hiervan, ben ik gestart met softlasers voor kinesitherapie. Dit werd een groot succes, ik werd de nummer 2 in België. 

Om mijn kennis bij te schaven en anderen uit de sector te leren kennen, bezocht ik een medisch congres in Parijs. Op dat congres werden de chirurgische lasers van de firma Micro Controle in primeur voorgesteld. Zij waren toen pionier in onderdelen voor industriële lasers. Tijdens het congres zag ik meteen de opportuniteiten voor lasers in de geneeskunde, daarom ben ik niet lang erna ook distributeur geworden voor de Benelux voor Micro Control. En de rest is, zoals ze zeggen, geschiedenis (lacht)."

Wat is uw persoonlijke missie? Hoe maakt u die waar? 

“Het is mijn persoonlijke missie om speerpunt te zijn en blijven van de laser- en lichttherapie en om daarnaast bij te blijven in de technische evolutie van deze apparatuur.”

Wat is vandaag uw rol binnen MPT?

“MPT bestaat uit 2 eenheden: enerzijds is er MPT, dat gericht is op de verkoop van medische apparatuur. Anderzijds heb je Euroclinix, een privékliniek voor esthetische behandelingen onder begeleiding van een arts. Alle hedendaagse speerpunttechnologieen binnen esthetiek, laser, licht, radiofrequentie en Tixel worden bij Euroclinix gedaan. De achterliggende gedachte hiervan is steeds de hoogst mogelijke technologische norm voor onze klanten aan te bieden. Door mijn ervaring binnen de sector en de daarbijhorende knowhow, worden deze normen gegarandeerd behaald.”

Waar ziet u uzelf over 5 jaar? 

“Ik zie mezelf dan nog steeds actief binnen MPT en Euroclinix, zo lang mijn gezondheid het toelaat blijf ik dit graag doen. Op termijn zal de firma langzamerhand overgedragen worden naar mijn businesspartner Diane Meuris. Diane vertegenwoordigt zowel MPT als Euroclinix al 18 jaar en leidt daarbovenop ook al 18 jaar lang de firma mee.” Is er in de sector van medische apparatuur sprake van veel concurrentie? 

“Er is steeds meer concurrentie binnen onze branche, maar dit vormt geen probleem voor MPT. We onderscheiden ons in de markt op basis van onze kennis, ervaring en onze garantie op de hoogste technologische normen voor de medische apparaten. Door mijn ervaring heb ik beslist om niet eender welk product op te nemen in de cataloog, maar enkel de apparaten waar ikzelf 100% achter sta. Dit resulteert in een relatief klein gamma, maar met de hoogste kwaliteit.

De Tixel biedt de hoogste kwaliteit op vlak van gefractioneerde huidbehandelingen, de producten van AQ Skin Solutions staan garant voor topkwaliteit op vlak van huidverzorging. Deze 2 producten zijn wereldwijd gepatenteerd, en er is geen tweede bedrijf dat dergelijke technologie in huis heeft. Onze knowhow en ervaring en onze garantie op de hoogste technologische normen en kwaliteit, zijn ons onderscheidend vermogen." 

De knowhow en de expertise die ik in al die jaren heb opgebouwd en geïmplementeerd, maken MPT International uniek in de Benelux. 

Mark Joris


“Ik geef opleidingen en lezingen in binnen- en buitenland, spreek op internationale congressen en geef ik hands-on trainingen en opleidingen voor dermatologen, plastisch chirurgen en esthetische artsen in onder andere de Verenigde Emiraten, Canada en de Verenigde Staten van Amerika. Dit is een zeer belangrijke factor in de positie van MPT ten opzichte van concurrenten: er zijn maar weinig anderen die dit realiseren."

U heeft al veel bereikt met MPT: vandaag is MPT niet alleen pionier van het medisch lasergebruik en uniek in de Benelux, u deelt uw kennis ook met collega’s wereldwijd. Wat zijn uw toekomstplannen en dromen met MPT?

“Mijn toekomstplannen zijn ongetwijfeld de werking verderzetten en actualiseren, zodat MPT nog jaren kan blijven bestaan. Ook in de toekomst dienen we steeds de hoogste norm te garanderen. Ik hoop dat het ook na mij verder gaat, vermits het in gouden handen van Diane zal terechtkomen.”

Wat wilt u de lezer nog meegeven? 

"Het feit dat ik al zo veel jaren actief ben in de sector, en dat mijn collega’s internationaal mijn knowhow naar waarde weten te schatten, waardoor ik regelmatig geconsulteerd word door bedrijven en artsen om te spreken over laser- en andere therapieën, is meebepalend voor het succes van MPT. Ik ben dan ook zeer dankbaar dat ik op die manier mijn passie en kennis kan delen met anderen."

Bekijk onze website

Meest recent

Meer referenties

Ontdek ook

Hoe kunnen wij u helpen?