De rol van medische laserapparatuur in het verbeteren van huidgezondheid


Als het gaat om het verbeteren van huidgezondheid, speelt medische laserapparatuur een essentiële rol. Bij MPT International nv zijn we gespecialiseerd in de verkoop van innovatieve medische laserapparatuur en bieden we diensten aan op het gebied van medische licht- en lasertechnologie, radiofrequentie en thermo-mechanische ablatie. Onze focus ligt op het bieden van doelgerichte verzorging met de juiste technologie en producten.

TIXEL®: Innovatieve technologie voor gefractioneerde huidvernieuwing

Een van de geavanceerde technologieën die we aanbieden is TIXEL®, een innovatief, gefractioneerd systeem voor huidverjonging. TIXEL® maakt gebruik van een unieke titanium tip, gepatenteerd door Novoxel®, en is speciaal ontworpen voor artsen en huidtherapeuten.

Wat maakt TIXEL® uniek? Ten eerste is het een veilige en comfortabele behandeling voor verschillende lichaamszones. In tegenstelling tot laserstralen of radiofrequentie, werkt TIXEL® met pure, natuurlijke hitte en is dus stralingsvrij.

De voordelen van TIXEL® zijn talrijk. Het kan worden toegepast op verschillende gebieden, zoals glabella-fronsrimpels, acnelittekens, verfrommelde kin, decolleté, lipcontouren en meer. Het kan worden gebruikt op het gezicht, hals, decolleté, handen, armen en het lichaam. TIXEL® is ook bijna pijnloos, waardoor verdovende crèmes niet nodig zijn.

Met TIXEL® kunt u genieten van diverse behandelmogelijkheden, waaronder huidverjonging, vermindering van rimpels, poriënverkleining, acnebehandeling en striaevermindering.


Technische specificaties en feedback van artsen

Onze TIXEL®-productlijn omvat Tixel 2, Tixel C en Mezotix. Deze toestellen maken gebruik van natuurlijke hitte en hebben een steriele titanium tip van 1 cm² (standaard tip). Ze zijn ook klein, draagbaar en gemakkelijk te gebruiken.

Feedback van artsen over TIXEL® is positief. Dr. Christine Dierickx, een dermatoloog, bevestigt dat de wondhelingsrespons na fractionele beschadiging van de huid effectief en veilig is gebleken. Dr. Erik Mertens van Medipolis - Antwerpen (B) prijst TIXEL C® vanwege het vermogen om behandelingen dicht bij de wimpers en wenkbrauwen uit te voeren. Euroclinix - Hasselt (B) vindt de TIXEL 2®-technologie zelfs zo indrukwekkend dat het andere apparaten in hun praktijk bijna vervangt.


Behandelingen en resultaten

De behandelingen met TIXEL® zijn van hoge kwaliteit en hebben korte downtimes. Tussen twee behandelingen wordt een periode van een maand aanbevolen. Een behandelplan omvat meestal 4 sessies. Na de behandeling kan de huid gevoelig en rood zijn gedurende 2-3 uur en kan de behandelde zone aanvoelen alsof de huid verbrand is door de zon.

Verbeteringen zijn zichtbaar ongeveer een maand na de eerste behandeling. De voordelen van TIXEL® zijn onder andere een verbeterde huidstructuur, een jonger uiterlijk, vermindering van rimpels, verbeterde contouren en verstrakking van de oogleden. Tevredenheid bij patiënten is hoog.


Contacteer ons voor meer informatie

Bij MPT International nv zijn we trots op onze expertise en knowhow in medische laserapparatuur en huidverzorging. Als u meer wilt weten over TIXEL® of een demo op locatie wilt, neem dan vrijblijvend contact met ons op.


Meest recent

Meer referenties

Ontdek ook

Hoe kunnen wij u helpen?