Innovatie in de gezondheidszorg: De opkomst van thermomechanische ablatie


In dit artikel zullen we ingaan op de opkomst van thermomechanische ablatie in de esthetiek en hoe deze innovatie de behandeling van huidaandoeningen heeft verbeterd.

Wat is thermomechanische ablatie?

Thermomechanische ablatie is een innovatieve technologie die wordt gebruikt voor de behandeling van verschillende huidaandoeningen. Het maakt gebruik van de TIXEL®, een gefractioneerd systeem voor huidverjonging met een unieke titanium tip. Deze technologie is ontwikkeld door Novoxel® en is speciaal ontworpen voor artsen en huidtherapeuten.

Bij thermomechanische ablatie wordt pure natuurlijke hitte gebruikt om de huid te behandelen. In tegenstelling tot laserstralen of radiofrequentie, gebruikt TIXEL® geen straling. Dit zorgt voor een veilige en comfortabele behandeling voor de patiënt.

Voordelen van thermomechanische ablatie

De behandeling met thermomechanische ablatie heeft verschillende voordelen:

  • Verschillende toepassingen: Thermomechanische ablatie kan worden gebruikt voor de behandeling van diverse huidaandoeningen, waaronder glabella-fronsrimpels, acnelittekens, verfrommelde kin, kraaienpootjes en meer.
  • Behandelgebieden: Naast het gezicht, kunnen ook andere delen van het lichaam behandeld worden, zoals de hals, decolleté, handen, armen en lichaam.
  • Geen straling: Doordat TIXEL® werkt met pure natuurlijke hitte, is er geen sprake van schadelijke straling.
  • Steriele titanium tip: De titanium tip van TIXEL® is biocompatibel, steriel en herbruikbaar.
  • Klein en draagbaar: De TIXEL® is klein, licht en eenvoudig te transporteren.
  • Bijna pijnloos: Dankzij de geavanceerde technologie is het gebruik van verdovende crèmes tijdens de behandeling meestal niet nodig.
  • Veelzijdige behandelmogelijkheden: Thermomechanische ablatie kan worden ingezet voor huidverjonging, het verminderen van rimpels, poriënverkleining, behandeling van acne en striae.

Behandelingen en technische specificaties

Thermomechanische ablatie wordt uitgevoerd met behulp van verschillende TIXEL®-toestellen, zoals de TIXEL 2, TIXEL C en Mezotix. Deze toestellen werken met natuurlijke hitte en maken gebruik van de steriele titanium tip.

Tussen de behandelingen wordt een periode van één maand aangehouden. Afhankelijk van het behandelplan worden er meestal 3 tot 4 sessies uitgevoerd. Na de behandeling kan er een korte downtime zijn, waarbij de huid gevoelig en rood kan zijn. Dit trekt meestal binnen 3-4 uur weg.

Zichtbare verbetering wordt meestal waargenomen ongeveer een maand na de eerste behandeling. De behandeling met thermomechanische ablatie zorgt voor verbetering van de huidstructuur, een jonger uiterlijk, vermindering van rimpels, en een betere contour en verstrakking van de oogleden.

Feedback van artsen en studies

Diverse artsen hebben positieve feedback gegeven over de thermomechanische ablatie met TIXEL®:

  • Dr. Christine Dierickx, dermatoloog, bevestigt dat de wondhelingsrespons na fractionele beschadiging van de huid wetenschappelijk bewezen effectief en veilig is.
  • Dr. Erik Mertens van Medipolis in Antwerpen is zeer te spreken over de compactheid en gebruiksvriendelijkheid van de TIXEL C®-technologie.
  • Dr. Xavier Martens,  vervangt de gefractioneerde CO2 en erbiumlaser en het RF-systeem door TIXEL 2®.

Er zijn ook verschillende studies uitgevoerd om de effectiviteit van thermomechanische ablatie aan te tonen. Enkele van deze studies zijn onder andere de Tixel Eye Rejuvenation-ASLMS-2020 en onderzoeken naar het wondhelingsproces na thermomechanische ablatie.

Contact voor meer informatie

Bent u geïnteresseerd in thermomechanische ablatie met TIXEL® of wilt u meer informatie over onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op:


Meest recent

Meer referenties

Ontdek ook

Hoe kunnen wij u helpen?