Huidverjongingstechnieken: Wat zijn de beste opties?


Let op: Dit artikel werd geschreven in 2023 en de informatie kan mogelijk veranderd zijn. Raadpleeg altijd een professional voor de meest recente en geschikte behandelingsopties.

Als het gaat om huidverjongingstechnieken, zijn er tegenwoordig talloze opties beschikbaar. Met de voortdurende ontwikkelingen in de esthetische geneeskunde en dermatologie, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de beste behandelingen om uw huid te verbeteren, veroudering tegen te gaan en rimpels te verminderen.

TIXEL®: Innovatieve technologie voor gefractioneerde huidvernieuwing

Eén van de opties die steeds populairder wordt, is TIXEL®. Deze innovatieve technologie maakt gebruik van een gefractioneerd systeem voor huidverjonging met een unieke titanium tip. Het is speciaal ontworpen voor artsen en huidtherapeuten en biedt een veilige en comfortabele behandeling voor verschillende lichaamszones.

Met TIXEL® kunt u verschillende huidproblemen aanpakken, zoals fronsrimpels, acnelittekens, huidverslapping en meer. Het kan gebruikt worden op verschillende gebieden van het gezicht en lichaam, waaronder het voorhoofd, de hals, de decolleté, de handen en de armen.

Wat TIXEL® onderscheidt van andere behandelingen is het feit dat het geen laserstralen of radiofrequentie gebruikt, waardoor het stralingsvrij is. In plaats daarvan werkt TIXEL® met pure, natuurlijke hitte, wat zorgt voor een veilige en optimale behandeling.


Voordelen van TIXEL®

Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van TIXEL® voor huidverjonging. Enkele van deze voordelen zijn:

 • Veelzijdige toepassingen: TIXEL® kan gebruikt worden voor verschillende huidproblemen en behandelgebieden, waaronder het verminderen van rimpels, het verkleinen van poriën, het behandelen van acne en het verminderen van striae.
 • Geen straling: TIXEL® werkt met pure natuurlijke hitte, waardoor er geen schadelijke straling aan te pas komt.
 • Steriele titanium tip: De tip van TIXEL® is biocompatibel, steriel en herbruikbaar, wat zorgt voor een hygiënische behandeling.
 • Klein en draagbaar: TIXEL® is klein, licht en makkelijk te transporteren, wat betekent dat het ook geschikt is voor behandelingen op locatie.
 • Zo goed als pijnloos: Een verdovende crème is over het algemeen niet nodig, omdat TIXEL® bijna pijnloos is.
 • Veelzijdige behandelmogelijkheden: Naast huidverjonging kan TIXEL® ook gebruikt worden voor de behandeling van kraaienpootjes, het verkleinen van poriën, het verminderen van acne en het vervagen van striae.

Technische specificaties van TIXEL®

Als u geïnteresseerd bent in de technische aspecten van TIXEL®, zijn hier enkele specificaties:

 • Beschikbare modellen: TIXEL 2, TIXEL C, Mezotix
 • Energiebron: Natuurlijke hitte
 • Titanium tip: Ja
 • Oppervlakte van de titanium tip: 1 cm² (standaard tip)
 • Gewicht (zonder handstukken): TIXEL 2: 6 kg, TIXEL C: 4,5 kg, Mezotix: 4,5 kg
 • Gewicht van de handstukken: 330 g
 • Afmetingen toestel: TIXEL 2: 26 x 44 x 30 cm, TIXEL C: 26 x 29 x 24 cm, Mezotix: 26 x 24 x 24 cm
 • Gebruik van de handstukken: TIXEL 2: 2 tegelijkertijd, TIXEL C en Mezotix: 1 per keer
 • Instellingen: Verschillende instellingen afhankelijk van het model

Feedback en studies

TIXEL® heeft positieve feedback ontvangen van artsen die deze technologie hebben gebruikt. Ze prijzen de effectiviteit en veiligheid van de behandelingen. Hier zijn enkele citaten van artsen:

 • "De wondhelingsrespons die volgt op fractionele beschadiging van de huid heeft over de jaren heen wetenschappelijk voldoende bewezen effectief en veilig te zijn." - Dr. Christine Dierickx, Dermatoloog.
 • "Met de komst van TIXEL C® werd het eenvoudig om zeer dicht bij de wimpers en de wenkbrauwen te behandelen. Het toestel is bovendien zeer compact en gebruiksvriendelijk." - Dr. Erik Mertens, Medipolis - Antwerpen (B).
 • "Ik ben uiterst geïntrigeerd door de nieuwe TIXEL C®-technologie. In mijn praktijk vervangt de TIXEL C® de gefractioneerde CO2 en erbiumlaser alsook ons RF-systeem." - Dr. Xavier Martens, 

Er zijn ook verschillende studies gedaan naar TIXEL®, waarvan enkele hieronder vermeld worden:

 • Tixel Eye Rejuvenation-ASLMS-2020
 • Wound Healing Process After Thermomechanical Skin Fractional Vaporization of tissue Friedman et al 2018 Lasers in Surgery and Medicine
 • Maja Hofmann - A novel thermo-mechanical system enhanced transdermal delivery of hydrophilic active agents by fractional ablation
 • IJCLA1052513 - Fractional treatment of aging skin with Tixel

Huidverjongingstechnieken: Wat zijn de beste opties?

Nu we hebben gekeken naar de kenmerken en voordelen van TIXEL®, is het belangrijk om te onthouden dat er nog andere huidverjongingstechnieken beschikbaar zijn. Voor het beste advies en behandelingsopties is het altijd aan te raden om een professional te raadplegen.

In de wereld van esthetische geneeskunde en dermatologie zijn er ook andere behandelingen beschikbaar, zoals chemische peelings, microdermabrasie, laserbehandelingen en injectables. Elke behandeling heeft zijn eigen voordelen en effectiviteit, dus het is essentieel om de juiste optie te kiezen op basis van uw individuele behoeften en wensen.


Conclusie

Huidverjongingstechnieken evolueren constant en bieden steeds meer geavanceerde oplossingen voor het verbeteren van de huid. TIXEL® is een innovatieve technologie voor gefractioneerde huidvernieuwing die steeds populairder wordt. Het biedt talloze voordelen, zoals veelzijdige behandelingsopties, geen straling, een steriele titanium tip en een vrijwel pijnloze ervaring.

Hoewel TIXEL® een krachtige optie is, is het belangrijk om te onthouden dat er ook andere behandelingen beschikbaar zijn. Raadpleeg altijd een professional om de beste optie voor uw huidverjongingsbehoeften te bepalen.


Meest recent

Meer referenties

Ontdek ook

Hoe kunnen wij u helpen?