De rol van medische laserapparatuur in verjongingsbehandelingen


Als het gaat om verjongingsbehandelingen in de gezondheidszorg en farmaceutische sector, speelt medische laserapparatuur een belangrijke rol. Met innovatieve technologieën zoals TIXEL® voor gefractioneerde huidvernieuwing, biedt MPT International nv een breed scala aan behandelingen voor huidverjonging en verbetering van de huidstructuur.

Wat is TIXEL®?

TIXEL® is een innovatief, gefractioneerd systeem voor huidverjonging met een unieke titanium tip, gepatenteerd door Novoxel®. Deze technologie is speciaal ontworpen voor artsen en huidtherapeuten en biedt een veilige en effectieve behandeling voor verschillende lichaamszones. In tegenstelling tot laserstralen of radiofrequentie werkt TIXEL® met pure, natuurlijke hitte. Dit betekent dat er geen straling bij betrokken is, waardoor het een veilige optie is.


Voordelen van TIXEL®

TIXEL® biedt verschillende voordelen, waaronder:

  • Verschillende toepassingen: TIXEL® kan worden gebruikt voor de behandeling van glabella-fronsrimpels, ooglidrimpels, acnelittekens, verfrommelde kin, decolleté, voorhoofdfronsrimpels, kraaienpootjes, fronsrimpels, lachrimpels, lipcontouren, halsplooien en meer.
  • Behandelgebieden: TIXEL® kan worden toegepast op het gezicht, de hals, het decolleté, de handen, armen en het lichaam.
  • Geen straling: TIXEL® werkt met pure natuurlijke hitte, waardoor het veilig is voor gebruik.
  • Steriele titanium tip: De tip van TIXEL® is biocompatibel, steriel en herbruikbaar.
  • Klein en draagbaar: De TIXEL®-apparaten zijn klein, licht en gemakkelijk te transporteren.
  • Zo goed als pijnloos: TIXEL®-behandelingen zijn over het algemeen pijnloos, waardoor verdovende crème niet nodig is.
  • Veelzijdige behandelmogelijkheden: TIXEL® kan worden gebruikt voor huidverjonging, het verminderen van kraaienpootjes, poriënverkleining, acne en striae.
  • Ook zijn er oogartsen die de TIXEL® gebruiken om dry eyes te behandelen.

Behandelingen met TIXEL®

Voor de behandelingen met TIXEL®, maakt MPT International nv gebruik van multifunctionele toestellen met ablatieve, non-ablatieve en 'open channel' functies om actieve bestanddelen in te sluizen. Het wordt aanbevolen om tussen twee behandelingen een periode van 1 maand aan te houden, en een behandelplan van 4 sessies te volgen. Na de behandeling kan er een korte downtime zijn van 3 uur, waarbij de huid gevoelig en rood kan zijn. Ongeveer 2-3 uur na de behandeling kan de behandelde zone aanvoelen alsof de huid verbrand is door de zon.


Zichtbare verbetering en feedback

Patiënten kunnen een zichtbare verbetering van hun huidstructuur en een jonger uiterlijk verwachten na ongeveer een maand na de eerste behandeling met TIXEL®. MPT International nv ontvangt positieve feedback van artsen die met TIXEL® werken. Dr. Christine Dierickx, een dermatoloog, benadrukt dat fractionele beschadiging van de huid een wetenschappelijk bewezen effectieve en veilige methode is voor wondhelingsrespons. Dr. Erik Mertens van Medipolis in Antwerpen waardeert vooral de mogelijkheid om zeer dicht bij de wimpers en wenkbrauwen te behandelen met TIXEL C®. In Nederland wordt de Tixel al bij veel huidtherapeuten gebruikt met een zeer grote tevredenheid.


Voor een doelgerichte verzorging met de juiste technologie en producten bent u bij MPT International nv aan het juiste adres. Neem contact op voor meer informatie en ontdek de mogelijkheden van medische laserapparatuur in verjongingsbehandelingen.

Meest recent

Meer referenties

Ontdek ook

Hoe kunnen wij u helpen?